Nieuws
Ronde van Nunspeet – woensdagavond 21 augustus

Op woensdag 21 augustus, midden in de Grote Zomervakantie, zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 48e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Om maar met de deur in huis te vallen, wijzigingen in het programma! Er zijn een 2-tal Elite wedstrijden én het Kampioenschap van Nunspeet wordt voor Recreanten (M/V) vanaf 16 jaar georganiseerd. Hiermee hopen we attractievere wedstrijden met voldoende deelnemers/deelneemsters te bewerkstellingen.

 

Op het vorig jaar vernieuwde parkoers (1500 mtr) in het centrum van Nunspeet, zal om 18:15 uur het Kampioenschap van Nunspeet over 20 minuten van start gaan. Hiervoor kunnen dames, heren, jongens en meisjes geboren vóór 2004, maar woonachtig in gemeente Nunspeet, zich vanaf 17:30 uur bij de inschrijfwagen op de Markt, kosteloos inschrijven. Direct na de wedstrijd worden  de eerste drie aankomende D/H gehuldigd, waarvoor de gemeente Nunspeet bokalen beschikbaar stelt.

 

Nadat de reclamekaravaan is rond gegaan, zal om 19:15 uur het startschot luiden voor de Elite/Beloften renners, voor hun wedstrijd over 40 ronden. Tevens dé finale van het Bert Franken Veluweklassement, waarbij tevens een uitdagend prijzenpot te verdelen is. Dit jaar slechts een 4-tal lokale wielerronden;  woensdagavond 3 juli de Ronde van Horst & Telgt, gevolgd op zaterdag 13 juli de Futurumshop.nl ronde in Ugchelen. Op woensdagavond 14 augustus de Ronde van Elspeet, gevolgd door een week later (21 aug.) de finale in Nunspeet.

Schermafbeelding 2019-06-12 om 12.16.25

 

De eerste 20 aankomende van de Elite heren mogen dan even uitrusten, maar om 20:45 wordt er voor hen nog een spectaculaire Keiler Rush, over het verkorte parkoers (einde Driestweg links Spoorlaan ipv rechts) gehouden. Iedere ronde valt de laatste renner (achterwiel!) af, waarna de beste drie zich mogen melden voor het podium. Daarnaast wordt er om de 3 ronden een Sprint gehouden, waar de eerste vijf 5-4-3-2-1 punt krijgen, meetellend voor het Sprintklassement  De huldiging wordt aansluitend gehouden voor eerste 3 van de Elitewedstrijd en Keiler Rush, alsmede de winnaar van het Algemeen- en Sprintklassementen. De door Loox Beauty Fashion nog aan te trekken Ronde Miss, zal zich daarover ontfermen.

 

Op de Markt kunnen kinderen vanaf 14 uur zich uitleven op uitdagende (opblaas) attracties van Dijkhuizen Verhuurt, uiteraard op eigen risico. Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit wielerevenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde VIP-Hospitality aan het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, welke voor meerdere jaren is gecontracteerd. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt.

 

Parcours2018

Ook dit jaar worden de wedstrijden live op een groot 4×2 mtr scherm rechtsreeks uitgezonden. Ledschermdirect.nl komt met drie camera’s. Deze staan opgesteld aan het begin en eind van de Dorpsstraat en halverwege Driestweg (Bergakkerweg), zodat de strijd nagenoeg volledig gevolgd kan worden, naast het deskundig commentaar van Henk Vis en Aleid Klompmaker.

scherm

De organisatie in handen van Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf, heeft professionalisme hoog in het vaandel staan en worden geassisteerd door gastvrouwen Nelly de Kruijf en Sandra Mosterd.. Op de achtergrond verricht Henri Haverkamp heel veel <belangrijk> werk, door zijn geleverde flyers en posters, naast actuele website en Facebook informatie.  Met z’n allen willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de wielerronde voor de 50e maal gehouden worden.     

RvN organisatie

Alle informatie en méér is te lezen op FaceBook & www.rondevannunspeet.nl

https://www.facebook.com/rondevannunspeet/