Nieuws
Even voorstellen Miss Rose…!

Je kent het gezegde vast wel; ‘Wat je van ver haalt, is…’ is absoluut van toepassing op onze Ronde van Nunspeet Miss van 2022. Rose komt oorspronkelijk uit Rwanda!

 

Na twee jaar geen wielerronde vanwege corona, hadden we nog geen Miss en tja, waar vind je een mooie Deerne, waar de wielrenners om het podium voor gaan… Bij sponsor Dorpsherberg De Roskam sprak ik Anna en ex-Miss (2015) Noëlle en zij stelden resoluut serveerster Rose voor. Zo spontaan als Rose is, wilde ze dat heel graag.

 

In 2008 bracht haar man Bart Engels een werkbezoek in Kigali, de hoofdstad van het schitterende Rwanda en ontmoette Rose Umuganwa, zoals ze officieel heet. 25 Jaar daarvoor was zij onder een boom geboren, want haar moeder kreeg spontaan weeën en dan maar in de schaduw naast de weg. Rose trouwde met Bart en zeven jaar geleden kwam Rose met dochter Tania naar Nederland. Leergierig als ze is, ze studeerde in haar thuisland oa. richting hotel, toerisme en stewardess, leerde ze door haar werkzaamheden bij oa, Hotel NH Sparrenhorst en nu Dorpsherberg De Roskam snel de Nederlandse taal. Daarnaast spreekt ze vloeiend Engels, Frans Kinyarwanda en Swahili.

 

Op de vraag of Rose iets met fietsen cq wielrennen heeft, antwoord ze, dat ze in 2015 fietsen heeft geleerd. Naast dat ze nu hard op een stadsfiets rijdt (volgens Bart, haha), stuurt ze zonder probleem met de bakfiets en haar 4 jarige tweeling Emma en Robyn door Nunspeet. Verder laat ze weten dat wielrennen in Rwanda erg populair is en dat er zelfs een profronde wordt gehouden. Rwanda kent een mooi, warm (gem. 24 grd) heuvelachtig landschap, waar tegenwoordig toeristen graag naar toe gaan. Van de volkerenmoord waarbij ruim 1 miljoen mensen om het leven kwamen, zelfs familieleden van Rose!) is gelukkig niets meer te merken. Sterker nog Rose nodigt iedereen uit haar geboorteland te gaan bezoeken.

 

We zijn zeer verheugd met de goedlachse en prachtig uitziende Rose en weet zeker dat hier om gestreden gaat worden. Als verrassing voor de allerkleinsten neemt Rose haar dochters mee, die zullen helpen met de diverse huldigingen! Wellicht dat een spontaan dansje van onze Ronde Miss Rose dan ook te zien zal zijn….