Op woensdag 21 augustus 2024, midden in de Grote Zomervakantie, zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 51e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd, met een boordevol attractief programma. Naast jeugd- en recreanten wedstrijden, vormt de Ronde van Nunspeet, de absolute hoofdmoot van de avond.

Om 17 uur bijten de jongsten van de gemeente Nunspeet de spits af met loopfietsjes (2-5 jaar), gevolgd door twee Jeugd-ronden. Op het verkorte parkoers rijden de 6-10 en 11-14 jarigen hun “INTERTOYS Dikke Banden” wedstrijden. De Recreanten (m/v vanaf 15 jaar) rijden de volledige rondes voor het “Kampioenschap van Nunspeet”, van het vorig jaar vernieuwde 1500m parkoers.

VEILIGHEID

Veiligheid van renner en toeschouwer is een zeer belangrijk aandachtspunt van de organisatie. Echter een parkoers van 1500 meter kun je niet geheel afzetten met dranghekken. Wel zullen extra mensen worden ingezet en speciale oversteekplaatsen. De horeca langs het parkoers zal worden gevraagd hun terrassen af te stemmen op het wielerspektakel, alwaar ook wedstrijdinformatie ten gehore zal worden gebracht. Hierdoor hoeft niemand iets te missen van het wielerspektakel. Ook zal LEDSCHERMDIRECT.NL opnamen maken van de wedstrijden en direct op een groot scherm bij de Markt, uitzenden.