Nieuws
Nieuw parkoers Ronde van Nunspeet

De organisatie van de Ronde van Nunspeet heeft besloten het inmiddels 5 jaar bekende parkoers aan te passen. Een (stille) wens van vele Elite/Beloften renners.

Op de 3e woensdag van augustus staat het centrum van Nunspeet in het teken van wielersport. Dan wordt de finale van het Rabobank Veluweklassement verreden en komen zo’n 80 renners naar Nunspeet. Echter het parkoers was altijd veeleisend en moest er veel van hoek-naar-hoek gesprint worden, en dat over 80 kilometer.

Op woensdagavond 15 augustus dus een iets gewijzigd parkoers;

Na de start op de Dorpstraat t.h.v. de Markt, gaat men linksaf de Stationslaan in en direct weer links de Driestweg. De Bergakkerweg wordt schuin over gestoken en op het kruispunt rechtsaf de Spoorlaan. Vervolgens twee keer links, te weten de Schoolweg en de Veldweg. Deze blijft men doorrijden tot de Eperweg! Hier,T-splitsing, links (=Eperweg) en rechtdoor de Dorpstraat in te gaan. Halverwege de Veldweg gaat men dus niet meer links de Driestweg in. (en einde rechts weer de Spoorlaan en daarna scherp links de Dorpsstraat) Dat scheelt twee lastige bochten, maar blijft parkoers nagenoeg evenlang nl. 1500 mtr.

Met de Boni supermarkt (nu in parkoers aan de Veldweg) zijn afspraken gemaakt, om het winkelende publiek in goede, veilige banen te leiden.

parcours2018

 

Veldweg-Eperweg