Nieuws
Ronde van Nunspeet – woensdagavond 15 augustus

Op woensdag 15 augustus zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 47e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Op een vernieuwd parkoers in het centrum van Nunspeet, vormt ook dit jaar de Elite/Beloften wedstrijd over 50 ronden de absolute hoofdmoot van een enerverende wieleravond. Het is tevens de finale van het Rabobank Veluweklassement en Bert Franken Sprint klassement, waarbij tevens een uitdagend prijzenpot te verdelen is.

Tussenstanden lang na Elspeet

Het ‘Rabobank Veluweklassement’ kent een 5-tal lokale wielerronden. Zaterdag 21 april startte het klassement met de Omloop van Hierden, met de 19 jarige Niels als winnaar. Op woensdagavond 4 juli werd de Ronde van Horst & Telgt (voorheen Ermelo) verreden en won Rens te Stroet. Zaterdag erna (7 juli) was de Futurumshop.nl ronde van Ugchelen met winnaar Marien Bogerd. Op woensdagavond 8 augustus zal de Ronde van Elspeet worden verreden, gevolgd door een week later (15 aug.) de finale in Nunspeet. Arjan Arentsen uit Harderwijk leidt het algemene Rabobank Veluweklassement en Hans Dilling het Bert Franken Sprint klassement. Met nog twee ronden te gaan zijn er nog volop mogelijkheden. Zie de tussenstanden:

 

Vóór de Elite/Beloften wedstrijd, wordt de wieleravond om 18 uur geopend door een 3-tal wedstrijden om het ‘Kampioenschap van Nunspeet’.  Allereerst de Jeugd-wedstrijden over resp. 2 & 3 verkorte ronden voor jongens en meisjes 5 t/m 11 gevolgd om 18:20 uur 12-16 jarigen. Om halfzeven de Recreanten (vanaf 17 jr)  wedstrijd (m/v) over 20 minuten. Deze is bedoeld voor inwoners/geborene van de gemeente Nunspeet; dus ook  TC en FCC De Volharding leden m/v kunnen meedoen.

 

RvN Programma

Het parkoers is aangepast en zal menig wielrenner bevallen! Na de start op de Dorpsstraat t.h.v. de Markt, gaat men linksaf de Stationslaan in en direct weer links de Driestweg. De Bergakkerweg wordt schuin over gestoken en op het kruispunt rechtsaf de Spoorlaan. Vervolgens twee keer links, te weten de Schoolweg en de Veldweg. Deze blijft men doorrijden tot de Eperweg! Hier,T-splitsing, links (=Eperweg) en rechtdoor de Dorpstraat in te gaan. Halverwege de Veldweg gaat men dus niet meer links de Driestweg in. (en einde rechts weer de Spoorlaan en daarna scherp links de Dorpsstraat). Dat scheelt twee lastige bochten, maar blijft parkoers nagenoeg even lang nl. 1500 mtr. Met de Boni supermarkt, nu in het parkoers aan de Veldweg, zijn afspraken gemaakt, om het winkelende publiek in goede, veilige banen te leiden.

 

Parcours2018

Om 19 uur worden de nummers 1,2 & 3 bij alle categorieën gehuldigd en krijgen mooie, door de Gemeente Nunspeet beschikbaar gestelde bokalen, uitgereikt door Wethouder van Sport Mark van de Bunte én gekust door de beeldschone Nunspeetse Miss Dahlayla. Daar ga je toch voor!!! Lammert Haverkamp van BéDé Sportprijzen heeft prachtige bokalen opgezocht:

Bokalen RvN 2018

 

Miss-Dahlayla

 

Vanaf 15 uur zal ook dit jaar Kevin Baars met zijn Ride Twenty BMX op het Marktplein een BMX demo verzorgen, waarbij ook de jeugd actief kennis maken met deze attractieve tak van de wielersport.

 

Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit evenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde VIP-Hospitality aan het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, waarmee momenteel gesprekken lopen voor sponsoring van het 50-jarig bestaan van de ronde, 3e woensdag augustus 2021. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt.

 

Ook dit jaar worden de wedstrijden live op een groot 4×2 mtr scherm uitgezonden. Ledschermdirect.nl komt met drie camera’s, begin- en eind Dorpsstraat en Bergakkerweg/Driestweg, zodat de strijd nagenoeg volledig gevolgd kan worden! Tevens doet mede-omroeper Aleid Klompmaker vanaf de motor in de koers live verslag over de speakers!

 

scherm

De organisatie in handen van Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf, heeft professionalisme hoog in het vaandel staan en worden geassisteerd door gastvrouwen Nelly de Kruijf en Karin Heesters. Op de achtergrond verricht Henri Haverkamp heel veel <belangrijk> werk door zijn geleverde flyers en posters, naast actuele website en Facebook informatie.  Met z’n allen willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de wielerronde voor de 50e maal gehouden worden.

 

RvN organisatie

Alle informatie en méér is te lezen op FaceBook & www.rondevannunspeet.nl

https://www.facebook.com/rondevannunspeet/