Geen categorie, Nieuws
Ronde van Nunspeet – woensdagavond 16 augustus

Op woensdag 16 augustus zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 46e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Op het inmiddels bekende parkoers in het centrum van Nunspeet, vormt ook dit jaar de Elite/Beloften wedstrijd over 55 ronden de absolute hoofdmoot van een enerverende wieleravond. Het is tevens de finale van het Rabobank Veluweklassement en Bert Franken Sprint klassement, waarbij tevens een uitdagend prijzenpot te verdelen is.

 

Om organisatorische redenen, dit jaar minder lokale ronden voor het ‘Rabobank Veluweklassement’ (géén Epe, Harderwijk & Elburg), waar doorgaans 90 renners zich per wedstrijd aanmelden. De spits werd afgebeten door de Omloop van Hierden op 22 april, met Robert Berk uit Pijnacker als winnaar, van 82 starters (Niels Beelen 31e, Henri Mol 43e). Op zaterdagavond 1 juli in Uchelen, gevolgd op woensdagavond 5 juli in Ermelo en Elspeet op 9 augustus. Op woensdagavond 17 augustus wederom dé finale in Nunspeet!

 

Vóór de Elite/Beloften wedstrijd, wordt de wieleravond geopend door een 3-tal wedstrijden om het ‘Kampioenschap van Nunspeet’. Allereerst de Jeugd-wedstrijden over resp. 2 & 3 verkorte ronden voor jongens en meisjes 5 t/m 11 en daarna 12-16 jarigen. Om halfzeven de Recreanten wedstrijd (m/v) over 20 minuten. Deze is bedoeld voor inwoners van de gemeente Nunspeet; dus ook TC De Volharding leden kunnen meedoen. Met ruim 100 vrouwelijke TC-leden wordt er gerekend op meer dan die ene dame… Anders zijn we genoodzaakt hiervoor geen prijzen meer aan te schaffen. Dus KOM OP DAMES!!!

 

Het parkoers is hetzelfde als vorig jaar. Na de start op de Dorpsstraat, gaat men via de Stationslaan, links de Driestweg in, steekt de Bergakkerweg over en gaat rechts de Spoorlaan in. Vervolgens drie keer links te weten Schoolweg, Veldweg en Driestweg. Op het kruispunt met de Spoorlaan rechts en direct links om wederom de Dorpstraat in te gaan. Om 19 uur worden de nummers 1,2 & 3 bij alle categorieën gehuldigd en krijgen mooie, door de Gemeente Nunspeet beschikbaar gestelde bokalen, uitgereikt én gekust door de zeer beeldschone Miss Maxime. Daar ga je toch voor!!!

 

Vanaf 15 uur zal ook dit jaar Kevin Baars met zijn Ride Twenty BMX op het Marktplein een BMX demo verzorgen, waarbij ook de jeugd actief kennis maken met deze attractieve tak van de wielersport. Wellicht nog meer demo’s en stands, maar op dit moment nog niet bekend.  

 

Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit evenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde VIP-Hospitality aan het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, welke voor meerdere jaren is gecontracteerd. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt.

 

Ook dit jaar worden de wedstrijden live op een groot 4×2 mtr scherm uitgezonden. Ledschermdirect.nl komt met drie camera’s, begin- en eind Dorpsstraat en Bergakkerweg/Driestweg, zodat de strijd nagenoeg volledig gevolgd kan worden! Tevens doet mede-omroeper Aleid Klompmaker vanaf de motor in de koers live verslag over de speakers!

 

De organisatie in handen van Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf, heeft professionalisme hoog in het vaandel staan en worden geassisteerd door gastvrouwen Nelly de Kruijf en Martha Zandbergen. Op de achtergrond verricht Henri Haverkamp heel veel <belangrijk> werk door zijn geleverde flyers en posters, naast actuele website en Facebook informatie. Met z’n allen willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de wielerronde voor de 50e maal gehouden worden.  

 

DSC_0291

Ronde Miss Maxime