Geen categorie, Nieuws
Ronde van Nunspeet – woensdagavond 17 augustus

Op woensdag 17 augustus stond het centrum van Nunspeet geheel in het teken van het wielrennen en werd de inmiddels 45e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Op het inmiddels bekende parkoers in het centrum van Nunspeet, vormde ook dit jaar de Elite/Beloften wedstrijd over 54 ronden de absolute hoofdmoot van een enerverende wieleravond. Het was tevens de finale van het Rabobank Veluweklassement en Bert Franken Sprint klassement. Voorafgaand werden de Omloop van Hierden 23 april, Ermelo 6 juli, Epe 7 juli, Harderwijk 15 juli, Elburg 16 juli, Elspeet 10 aug. verreden.

 

Wederom was het op de derde woensdag van augustus prachtig weer en kon vanaf 12 uur de Markt en Dorpsstraat voor de Ride Twenty BMX demo o.l.v. Kevin Baars en wielerronde compleet omgebouwd worden. Gelukkig waren er ook dit jaar voldoende (TC De Volharding) vrijwilligers, om organisatoren Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf te helpen. Henry is nieuw in het team en gaat met zijn netwerk Wijnand (en Henk) assisteren met aantrekken van sponsoren. De organisatie heeft professionalisme hoog in het vaandel staan. Daarbij past de volledig in nieuwe outfit gestoken uitstraling, mogelijk gemaakt door Atelier ne9en en Vedder Schoenen. Miss Amber en de gastvrouwen Nelly de Kruijf en Martha Zandbergen werden in het nieuw gestoken door Donna Fashion en Clubb-Jeans and Fashion. Bedankt Wijnand voor bemiddeling. Met deze noviteiten willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de wielerronde voor de 50e maal gehouden worden.

 

De vorig jaar voor het eerst ingehuurde schuine dranghekken, zonder ‘uitstekende voeten’, bevielen prima en werd dit jaar de gehele Dorpsstraat daarmee afgezet. Daarnaast zijn de vele reklamedoeken beter zichtbaar. Ook was iedereen zeer te spreken over de live-verslaggeving van alle wedstrijden op het grote 4×2 mtr beeldscherm, verzorgd door Ledschermdirect.nl uit Coevorden. Met een extra cameraman dit jaar en dus drie vaste cameraopstellingen, Stationslaan, Laan & Bergakkerweg werd nu 70% van de wedstrijden direct op het ledscherm en led-tv (VIP hospitality) weergegeven. Daarnaast een verbeterde geluidsinstallatie verzorgd door Petersgeluidstechniek en uitbreiding van de lichtarmaturen van Jacob van Olst Elektro Technische Dienstverlening.

 

Nadat onze Ronde-Miss Amber met de door Wensink Harderwijk beschikbaar gestelde Mercedes SL-63 AMG (600 pk!) het wieler evenement had geopend, werden de jongens en meisjes t/m 11 jaar weggestart voor hun Kampioenschap van Nunspeet 2016 over twee verkorte ronden. De zusjes Mirthe en Lieke van Spronsen werden 1 & 2. Bij de jongens waren vier deelnemers en won Sam Docter voor Senna Vis en Bert-Jan Hoogers. Leon den Blanken werd 4e. Bij de categorie 12-16 jaar, was de familie van Espelo te machtig voor de overige deelneem(st)ers. Wesley en Danique mogen zich een jaar lang Kampioen van Nunspeet noemen. Arjan Baauw en Sven Noorderijk werden 2e en 3e en bij de meisjes Willianne Franken en Ilse Haverkamp.

 

Net als bij de Jeugd was ook bij de Recreanten geringe belangstelling, waarschijnlijk veroorzaakt door de vakantieperiode. Slechts één meisje bij de Dames en werd Iris Oosterhaven zonder tegenstand kampioene. Bij de Heren, met 29 deelnemers wel een goed gevuld startveld. Voorin werd vel gestreden en probeerde menig een te ontsnappen, terwijl achterin mensen als Bertus Walda (57) en Bart de Ruiter, met plezier en ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ rondreden. Na 20 minuten werd Sander Drost als 1e afgevlagd, voor Maarten Vierhout en Henk Drost. Wethouder van oa. Sportzaken Gert vd Berg reikte de door de gemeente Nunspeet beschikbaar gestelde Bédé Sportprijzen bokalen uit en de charmante Miss Amber overhandigde de bloemboeketten van Fleurcentrum Blok uit aan de beste drie. (zie de volledige uitslagen verderop in dit verslag)

 

Op de Markt was een spectaculaire Ride Twenty Bmx demo van Kevin Baars te zien en konden jeugd van alle leeftijden zelf oefenen. De Veluwse Wens Ambulance stond met een stand, waar men informatie omtrent ‘het vervullen van een laatste wens’ kon verkrijgen. Actief kon men ervaren hoe het is om met een elektrisch ondersteunde MTB, van MaxiBikes, te rijden.

Vanaf vijf uur liep de VIP Hospitality al aardig vol, waar Van de Mheen Foodservice in samen werking met Catering van den Berg een uitgebreid buffet had klaar staan. De gezelligheid werd verhoogd door gezellige muziek van DJ Gosé.

 

Na de huldigingen van het Kampioenschap van Nunspeet en reclamekaravaan, werden om exact halfacht de 63 Elite/Belofte renners door hoofdsponsor Rabobank Noord Veluwe afgevaardigde dhr. Gerrit Wielink voor 54 ronden van 1500 meter (80 km) weggeschoten. De tussenstand na 6 ronden (Hierden, Ermelo, Epe, Harderwijk, Elburg en Elspeet) toonden aan, dat er een verbeten strijd verwacht mocht worden. Jeroen Breewel (Wilnis) had de beste papieren en had een voorsprong van 12 punten op de lokale favoriet Arjan Hofman. Om het Sprintklass. had Jasper Schouten (Dronten) 1 punt voorsprong op Roy Pieters (Zwanenburg).

 

Het tempo lag andermaal moordend hoog en moesten diverse renners lossen. De schone auto van Broekhuis Opel moest regelmatig de accu’s aanspreken om de kopgroep voor te blijven. De laatste ronden werden door microfonist Aleid Klompmaker achterop de motor van NOS motard Dirk de Velde ten gehore gebracht en perfect in beeld gebracht door Ledschermdirect.nl. In de laatste ronde was het Robin Lowik uit Vriezenveen die zich los wist te maken van ontsnappers en kwam alleen over de finish. Jordi van Nobelen (Noordwijkerhout) sprintte Erik Groen (Apeldoorn) eruit en werd tweede.

 

Jeroen Breewel werd vierde, mara mocht na afloop het oranje Rabobank Veluweklassements tricot in ontvangst nemen. Arjan Hofman werd 3e overall. Voor het Bert Franken Sprintklassement had Roy Pieters evenveel punten vergaard als Jasper Schouten, maar Roy’s 20e daguitslag was net beter als die van Jasper (23e). Roy werd dus winnaar en hier werd Jeroen Breewel keurig 3e. Hij was na zijn winst in Harderwijk en tweede plaats in Ermelo en vierde in Elburg de meest constante renner en terecht winnaar.

 

Op www.rondevannunspeet.nl rubriek Fotoalbum staan vele wedstrijd- & sfeer foto’s van de 45e ronde van Nunspeet, welke door fotograven Jan Moll en FW Draisma zijn vastgelegd. Uiteraard kunnen wij niet zonder de medewerking van merendeels lokale bedrijven vanuit deze plaats willen wij iedereen, sponsors, vrijwilligers, bedrijven en instellingen heel hartelijk bedanken voor het welslagen van deze editie en kunnen terugkijken op een prima verlopen Ronde van Nunspeet 2016. Op naar de 3e woensdagavond in augustus 2017 !!!

 

Henk, Wijnand, Henry & Jan

 

Stentor verslag Elite wedstrijd