Nieuws
Ronde van Nunspeet – woensdagavond 17 augustus

Op woensdag 17 augustus zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 45e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Op het inmiddels bekende parkoers in het centrum van Nunspeet, vormt ook dit jaar de Elite/Beloften wedstrijd over 55 ronden de absolute hoofdmoot van een enerverende wieleravond. Het is tevens de finale 7e wedstrijd, van het Rabobank Veluweklassement en Bert Franken Sprint klassement, waarbij tevens een uitdagend prijzenpot te verdelen is.

Klassement tricots 

Dat de ‘Ronden-formule’ aanslaat bewijst de interesse die er is. Dit jaar staan er 7 ronden op het ‘VeluweKlassement’ programma en melden er bijna 90 renners zich per wedstrijd aan. De spits werd afgebeten door de Omloop van Hierden op 23 april en worden vervolgens Ermelo 6 juli, Epe 7 juli, Harderwijk 15 juli, Elburg 16 juli, Elspeet 10 aug. en de finale een week later Nunspeet 17 aug. aangedaan.

Rondes 2016 

Vóór de Elite/Beloften wedstrijd, wordt de wieleravond geopend door een 3-tal wedstrijden om het ‘Kampioenschap van Nunspeet’. Allereerst de Jeugd-wedstrijden over 2 verkorte ronden voor jongens en meisjes 5 t/m 11 en daarna 12-16 jaar. Daarna om halfzeven de Recreanten wedstrijd (m/v) over 15+5 minuten. Deze is bedoeld voor inwoners van de gemeente Nunspeet; dus ook TC De Volharding leden kunnen meedoen. Het parkoers is hetzelfde als vorig jaar. Na de start op de Dorpsstraat, gaat men via de Stationslaan, links de Driestweg in, steekt de Bergakkerweg over en gaat rechts de Spoorlaan in. Vervolgens drie keer links te weten Schoolweg, Veldweg en Driestweg. Op het kruispunt met de Spoorlaan rechts en direct links om wederom de Dorpstraat in te gaan. Om 19 uur worden de nummers 1,2 & 3 bij alle categorieën gehuldigd en krijgen mooie, door de Gemeente Nunspeet beschikbaar gestelde bokalen, uitgereikt én gekust door de zeer aantrekkelijke Miss Amber. Daar ga je toch voor!!!

 

Vanaf 15 uur zal ook dit jaar Kevin Baars met zijn Ride Twenty BMX op het Marktplein een BMX demo verzorgen, waarbij ook de jeugd actief kennis maken met deze wielersport. Tevens zijn er diverse promo-stands aanwezig, waaronder elektrische MTB’s van Maxibikes, welke getest kunnen worden, Optiek Van Veen en Veluwse Wens Ambulance.  

 

Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit evenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde VIP-Hospitality aan het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, welke onlangs een meerjarige verbintenis met de organisatie heeft verlengd. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt.

 

De organisatie in handen van Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf heeft professionalisme hoog in het vaandel staan. Daarbij past de in volledig in nieuwe outfit gestoken uitstraling, mogelijk gemaakt door Atelier NE9EN en Vedder Schoenen. Miss Amber en de gastvrouwen Nelly de Kruijf en Martha Zandbergen werden in het nieuw gestoken door Donna Fashion en Clubb-Jeans and Fashion. Graag willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de ronde voor de 50e maal gehouden worden. 

RVN-organsatie

Miss Amber
DSC_1491 

 

Na het grote succes van vorig jaar, worden de wedstrijden ook nu live op een groot 4×2 mtr scherm uitgezonden. Ledschermdirect.nl komt met drie camera’s, begin- en eind Dorpsstraat en Bergakkerweg/Driestweg, zodat volop strijd gevolgd kan worden! Tevens doet mede-omroeper Aleid Klompmaker vanaf de motor in de koers live verslag over de speakers! Alle informatie en méér is te lezen op www.rondevannunspeet.nl