Nieuws
48e Ronde van Nunspeet – woensdagavond 21 augustus

Op woensdag 21 augustus, midden in de Grote Zomervakantie, zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Dan wordt de inmiddels 48e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd, met een boordevol attractief programma. Naast jeugd- en recreanten wedstrijden, vormt de Ronde van Nunspeet, dit jaar in twee gedeelten (!), de absolute hoofdmoot van de avond.

Om 18 uur bijten de jongsten van de gemeente Nunspeet de spits af met twee Jeugd-ronden. Op het verkorte parkoers rijden de 5-10 en 11-16 jarigen hun “INTERTOYS Dikken Banden” wedstrijden. De Recreanten (m/v vanaf 17 jaar) rijden de volledige rondes voor het “Kampioenschap van Nunspeet”, van het vorig jaar vernieuwde 1500m parkoers. Zij starten om 18:20 uur voor hun wedstrijd over 20 minuten. Alle deelneem(st)ers, woonachtig in de gemeente Nunspeet, dienen zich tussen 17:15-17:45 uur bij de inschrijfwagen op de Markt, kosteloos aan te melden. Direct na de Recr-wedstrijd worden de eerste drie aankomende voor alle categorieën gehuldigd, waarvoor de gemeente Nunspeet bokalen beschikbaar stelt. Ter stimulering van de jeugd stelt tevens de lokale Intertoys de eerste drie van de “INTERTOYS Dikke Banden” wedstrijden cadeaubonnen t.w.v. resp. €25,- €15,- & €10,- beschikbaar!

 

Nadat de reclamekaravaan is rond gegaan, zal om 19:30 uur het startschot luiden voor de Elite/Beloften renners, voor dé finales van het Bert Franken Veluweklassement, waarbij tevens een uitdagend prijzenpot te verdelen is. Dit jaar slechts een 4-tal lokale wielerronden;  woensdagavond 3 juli de Ronde van Horst & Telgt, gevolgd op zaterdag 13 juli de Futurumshop.nl ronde in Ugchelen. Op woensdagavond 14 augustus de Ronde van Elspeet, gevolgd door een week later (21 aug.) de finale in Nunspeet.

 

programma2019-2

De 1e wedstrijd bestaat uit 40 ronden en daarmee worden de nummers 1-2-3 voor de lokale wedstrijd bepaald. Na een korte pauze volgt de 2e wedstrijd de zgn. “RABO-Rush”. Dit is een spectaculaire afval- én sprint race, voor de eerste 20 aankomende van de Ronde van Nunspeet, met daarbij de eerste 5 van het algemene Bert Franken Veluweklassement.

Op de Markt kunnen kinderen vanaf 14 uur zich uitleven op uitdagende (opblaas) attracties van Dijkhuizen Verhuurt, uiteraard op eigen risico. Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit wielerevenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde VIP-Hospitality op de Markt. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, welke voor meerdere jaren is gecontracteerd. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt. Met name het verkorte parkoers (Dorpsstraat-Stationslaan-Driestweg-Spoorlaan-Dorpsstraat) zal volledig in beeld worden gebracht op het grote 4x2m led-scherm, zodat er niets gemist wordt van dit spektakel!

 

 

parcours2019-1024x637

 

scherm

De organisatie in handen van Henk Vis, Wijnand van Aperlo, Henry van Olst en Jan de Kruijf, heeft professionalisme hoog in het vaandel staan en worden geassisteerd door gastvrouwen Nelly de Kruijf en Sandra Mosterd. Op de achtergrond verricht Henri Haverkamp heel veel <belangrijk> werk, door zijn geleverde flyers en posters, naast actuele website en Facebook informatie. Met z’n allen willen zij doorgroeien naar het jubileumjaar in 2021, want dan zal de wielerronde voor de 50e maal gehouden worden.        

RvN organisatie

Alle informatie en méér is te lezen op FaceBook & www.rondevannunspeet.nl

https://www.facebook.com/rondevannunspeet/