Nieuws
Unieke verslaggeving en veiligheid tijdens Ronde van Nunspeet!

De organisatie van de Ronde van Nunspeet wil graag over zes jaar de 50e editie van de plaatselijk wielerronde groots organiseren. Dit jaar, op woensdagavond 19 augustus, zal daarom begonnen worden om nog meer voor sponsors, toeschouwers en deelnemers te betekenen.

Op de Markt nabij de fontein zal een 4×2 meter scherm van Ledschermdirect.nl geplaatst worden, welke door duidelijk iedereen gezien kan worden. Ook in de VIP Hospitality komt een led-tv. Op de hoek van de Dorpsstraat/Stationslaan en Dorpsstraat/Spoorlaan worden cameraplaatsen bemand, welke 40% van het parkoers kunnen filmen. De beelden worden direct op schermen getoond, zodat men de koersen nog beter kan volgen.

Vast omroeper, tevens organisator, Henk Vis zal vanaf de start/finish verslag doen over de verbeterde speakers. Daarnaast zal gelegenheidsomroeper Aleid assisteren, maar ook achterop de motor van NOS motaard Dirk de Velde stappen, om in en langs de koers actueel verslag te doen. Dit gebeurd draadloos en is een test voor de toekomst.

Motard-Dirk-de-Velde

Voor de veiligheid van de renners is besloten 400 meter zgn. schuine-dranghekken op te gaan stellen. Deze hekken hebben geen poten op het parkoers, waardoor een val veroorzaakt zou kunnen worden. Aardige bijkomstigheid is, dat doordat de hekken schuin staan, de reklame-banners beter in beeld komen. Leuk voor de sponsoren.

Dranghekken

Kortom, de wielerronde bloeit als nimmer ervoor en de organisatie is nog altijd ambitieus. De lokale omroep LRN op FM 105.9 zal tevens live verslag de ether inbrengen. Al eerder, op vrijdagavond 14 aug. zal bij de LRN om 21 uur een interview met de organisatie gedaan worden. Op naar de 50e editie in 2021…

LRN-verslag-Aalt