Nieuws
Woensdagavond 17 augustus de 49e editie Ronde van Nunspeet!

Na twee jaar géén wielerronde in ons dorp (Corona) en dus ook geen plaatselijke kampioenen, wordt dit jaar de 49e editie van de Ronde van Nunspeet in het centrum van Nunspeet georganiseerd! Om nog meer gelegenheid mee te doen aan dit wielerfestijn, is het programma uitgebreid en aangepast voor met name de jeugd. 

Direct na de opening zullen de allerkleinsten, 3 t/m 5 jaar op een 100 meter parkoersje op de Dorpsstraat (tussen Bergakkerweg en Beregoed) hun wedstrijd over twee rondjes doen. Voor de winnaar bij de meisjes en jongens is een waardebon van Intertoys te verdienen! De nummers 2 & 3 krijgen ook, net als de winnaar een snoepzakje van Jamin. 

 

Om kwart over zes gaan twee categorieën, 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar tegelijk van start in de `Dikke Banden race`. Zij rijden respectievelijk twee en vier verkorte ronden van het wedstrijd parkoers (halverwege Driestweg linksaf de Spoorlaan). Ook voor deze winnaars een waardebon van Intertoys en 2e & 3e krijgen, net als de winnaar een snoepzakje van Jamin. Alle deelnemende kinderen krijgen een mooie medaille én ijsbon voor Het IJscafé, als zij na hun wedstrijd hun rugnummer inleveren. 

Om half zeven starten de recreanten (vanaf 15 jaar) geboren of woonachtig in de gemeente Nunspeet, om het “Kampioenschap van Nunspeet” voor een 15 minuten + 1 ronde wedstrijd. ​​​​​​De eerste drie aankomende bij dames en heren worden op het podium om 19 uur gehuldigd en krijgen van de gemeente een prachtige bokaal!
We rekenen dit jaar op een grote deelname van TC De Volharding leden m/v, want tijdens de wekelijkse trainingsavonden zitten daar bij de dames en heren serieuze kandidaten bij! 

Op woensdag 17 augustus tussen 17:15 – 17:45 uur dienen de jeugd en volwassenen in de geluidswagen op de Markt ingeschreven te worden. Dat is gratis en iedereen krijgt een rugnummer, welke na de wedstrijd aldaar ingeleverd moet worden. 

Na deze wedstrijden volgen nog twee wedstrijden; 19:30 dé finale om het Veluweklassement voor Elite, Beloften en Amateurs. Daarna volgt direct de Shimano Rush race, een afvalwedstrijd voor 20 renners. Zij hebben al punten kunnen verdienen in Heerde-27apr, Nijkerk-11 jun, Ugchelen-2 jul, Horst&Telgt-6 jul, Epe-14 jul en Elspeet-10 aug. Alle klassen rijden bij elkaar en kunnen in beide wedstrijden punten verdienen, naast premies. De inschrijving is al vol, want er hebben zich al 100 renners aangemeld. Dat belooft wederom een klapstuk!

Alle wedstrijden kunnen ter plaatse gratis langs het parkoers of op grote beeldscherm (t.h.v. Claudia´s Haphoek) gevolgd worden. Dorpsherberg De Roskam speelt in op dit evenement en maakt speciaal terras mét (DJ)muziek! 

We zoeken nog wel een paar Parkoersbegeleiders (geen diploma vereist) die op de hoeken tijdens de wedstrijden (tussen 18 en 21 uur) met vlaggetje en fluit willen waarschuwen. Voor hen wordt inwendig gezorgd, zowel voor, tijdens als na de wedstrijden! Heb je gelegenheid meld je z.s.m. aan bij Jan de Kruijf via rvnjdk@upcmail.nl of 06-28911913

Het programma:
18:00 “INTERTOYS Loopfiets” (j/m 3-5jr) 2 rnd (Dorpsstraat)
18:15 “INTERTOYS Dikke Banden” (j/m 6-10jr) 2 rnd (kort parkoers)
          “INTERTOYS Dikke Banden” (j/m 11-14jr) 4 rnd (kort parkoers)
18:30 “Kamp. van Nunspeet” Nunsp.Recr. (m/v 15+ ) 15min+1rnd
19:00 Huldigingen Loopfiets, Dikke Banden & Kampioenschap van Nunspeet
19:00 Reclamekaravaan 
19:30 “Ronde van Nunspeet” Elite/Beloften/Amateurs  60 km (40 rnd)
21:00 “Shimano Rush” Afval & Sprint wedstrijd meetellend Veluweklassement
           Nrs-1 t/m 20 Ronde van Nunspeet + 1e vijf Alg. Veluweklass.
21:45 Huldigingen Ronde van Nunspeet & Veluweklassementen
22:00 VIP tent
23:00 Einde

 
Tot ziens op woensdagavond 17 augustus i het centrum van Nunspeet, Henk, Henry & Jan